Keto MAD

TOP 3 MEST BRUGTE

WRAPS



WAFLER



90 SEKUNDERS BRØD


OPSKRIFTER

Snacks (eller små retter)

Chiagrød


Vafler

Jeg bruger dem på samme måde som rygbrød eller toast, altså smører pålæg på efter eget valg på. Hvis du krydrer vaflerne med eks. tørret basilikum og oregano og evt. tilføjer en spsk tomat puré, så smager de at pizza. Eller du kan også tilføje lidt vaniljepulver, så smager de af dessert vafler.

8 stk.


Kilde: https://www.madbanditten.dk/chaffles/

Blomkål med cheddar

(Billedet: Blomkål, cheddar, jalapenos og stegt kylling)




Kan spises med eks: mayonnaise, sennep, creme fraiche 38%, lidt hakket tomat med balsamico, pesto eller aioli med chili.


Kilde: https://www.madbanditten.dk/blomkaalsnachos/

Ostechips



Kilde: Bogen ‘Succes med Keto kuren’, side 51

Hovedretter

Burger

NB: Hvis du vil have bønnefritter til skal du starte med dem, de tager længst tid. Ca. 60 min.

Fyld til burger

 

Kylling med tomater i cremet sauce


Tilbehør



Video: https://photos.app.goo.gl/3d1psAgNBG2qymiz5

Hakket oksekød og spidskål i ovn


Kilde: https://madensverden.dk/hakket-oksekoed-spidskaal-ovn/

Pizza

 

Kilde med video: https://www.ketoconnect.net/no-carb-pizza/

Cremede kyllingeoverlårmed citron og hvidløg


Kilde: Bogen ‘Succes med Keto kuren’, side 78

Kylling i sennepssauce

4 PERSONER

1. Brun kyllingelårene på en pande, der kan gå i ovnen, med smør, til skindet er gyldent på alle sider. Læg kyllingen til side i et øjeblik.

2. Sauter løg og hvidløg i et par minutter i resten af stegefedtet, men uden de tager farve.

3. Tilsæt sennep, fløde, hvidvin, bouillon og urter. Kog op og smag til med salt og peber.

4. Kom kyllingerne tilbage på panden og hæld en smule af sovsen over.

5. Opvarm ovnen til 200 grader og sæt hele molevitten i ovnen i ca. 30-40 minutter, til kyllingen er gennemstegt og saucen tyknet.

6. Server fx med letkogte grønne bønner, dampet broccoli eller andet nemt grøntsagstilbehør, der ikke stjæler fokus fra den lækre sennepssauce.

Kilde: https://www.madbanditten.dk/2019/01/16/kylling-i-sennepsauce/

Boller i karry

4 PERSONER (+ frokost næste dag)

Tilbehør

Kødboller


Karrysovs

Kødboller

Rør farsen og form kødbollerne i den ønskede størrelse. Opvarm bouillon til kogepunktet i en suppegryde og nedsænk kødbollerne heri, så det passer med at alle kødboller kan nå op til overfladen. Det passer cirka med en halvdelen af gangen. Lad kødbollerne koge i 7-8 minutter og fisk dem så op med en hulsi og sæt dem til side.

Karrysovs

Opvarm kokosolie i bunden af en sauterpande eller en gryde og sauter løg, æble og karrypulver heri. Hæld kogefond og fløde og salt i og kog op. Lad simre, så sovsen tykner. Rør flødeosten ud i, så sovsen bliver endnu mere cremet. Smag til med salt. Når sovsen har den rette smag, hælder du kødbollerne herover og lader dem hygge sig i sovsen, imens du dækker bordet.

Kilde: https://www.madbanditten.dk/2017/01/08/boller-i-karry/

Tilbehør

Bønnefritter


Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Hæld de frosne bønner i en stor skål og vend dem med olie eller smeltet smør. 

Drys dem venligt med salt og hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag dem i 30-40 minutter. Hold øje med dem til sidst og sørg også for at rumstere dem lidt rundt på pladen ind imellem.

Server med et lækkert stykke kød og en god dip som eks. aioli.


Kilde: https://www.madbanditten.dk/2013/04/29/annes-bonnefritter-2/

Blomkålsris



Eller en lidt mere avanceret måde her:

Se how-to her: https://youtu.be/doWlSRE4R24?t=39

Blomkålsmos


*Osten er valgfrit, men så tilføj evt. lidt mere flødeost for at gøre den dejlig cremet.

Fløde"kartofler" i fad

Opvarm ovnen til 225 graders varmluft. 

Rens blomkålshovederne og skær dem i ca. 1 cm tykke store skiver og læg skiverne i et ildfast fad – jeg plejer at få 2 lag ud af sådan en portion – og for hvert lag drysses med salt/peber/paprika. 

Til slut hældes de 3 kvarte fløde ved, jeg hælder det altid langs kanterne, så ikke krydderierne bliver ’skyllet’ af blomkålen. 

Drys herefter revet ost på toppen og fordel de skyllede tomater oven på osten. 

Bag flødeblomkålen i minimum 45 minutter, gerne 1 time – læg evt. et stykke staniol hen over toppen den første halve time, dette vil forebygge at osten og tomaterne bliver sorte.


*) Ønsker man en mere cremet sovs, kan man – inden man hælder fløden ved blomkålen – varme fløden op og smelte flødeosten sammen til en lækker sovs.

Kilde: http://minebedstelchfopskrifter.dk/de-falske-floedekartofler/

Brød

Wraps


Video her: https://www.instagram.com/reel/Czerr5ZJvz7/

NB: Jeg har lavet en version med 160 g frossen snittet spidskål (i stedet for spinat) og ellers fulgt opskriften. 

Den blev ikke så fast som den med spinat, men fungerede fint og smagte rigtig godt. Så jeg tænker at selvom mængden skal varieres, så kan man bruge de fleste salater og kål.

90 sekunders brød


Kilde: https://ketoliv.dk/90-sekunders-keto-bolle/?fbclid=IwAR1-cOQBZPG-UWMAL0QjmW07Bb_UH5e9cFOfWqK08CRSMuEOX-LRqNPXPwM

Fiber boller

6 stk.

Opvarm ovnen til 190 grader.

Blend æggene med hytteost og smeltet smør, til klumperne er forsvundet. Hæld det hele i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren.

Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.

Det er vigtigt at lade dejen hvile, for de mange fibre i dejen, gør den fastere og nemmere at forme at til boller. Dejen bliver dog ikke fast som en gærdej, men er stadig ret luftig eller “fluffy” i det.

Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Kilde: https://www.madbanditten.dk/fiberboller-opskrift-paa-laekre-fiberrige-lchf-broed/?

Franskbrød


Rugbrød



Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 76

Cloud Bread



Kilde: https://youtu.be/5HgySn5ck8I

Burger boller



Kilde: https://ketoliv.dk/sloppy-joe-burger-med-hakket-oksekoed/

Hvidløgsbrød

Dejen/brødet


Topping



Kilde: https://youtu.be/Rk-nFO5FYk8 eller https://www.nickoskitchen.net/post/low-carb-keto-friendly-garlic-bread

Søde sager

Chokolade Mousse

4 serveringer


1. Bland posens indhold med 2,5 dl mælk i en skål (gerne af stål) og lad det hvile i 2 minutter.

2. Pisk med en håndmikser eller gerne en køkkenmaskine ved laveste hastighed 1 minut. Pisk herefter ved højeste hastighed i ca. 2 minutter.

3. Hæld moussen i en skål eller i 4 portionsglas og stil det i køleskabet i ca. 1 time. Før servering pyntes evt. med EASIS chokoladeknapper og/eller lidt frisk frugt.

Pandekager

2 stk.


Smager godt med creme fraiche og bær.

Chokoladekage (med kaffefrosting)



Kilde: https://www.thedietchefs.com/easy-keto-chocolate-lava-mug-cake/

DOBBELTPORTION

Jeg har prøvet at lave dobbeltportion i et lidt større fad og det gik fint.


Kaffefrosting


Kage

Frosting

Ganske almindelig Creme Fraiche smager rigtig godt til kager, hvis du ikke lige gider lave en frosting.


Chokolade frosting


Vanilje frosting


Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 108


Kaffefrosting


Brownies


Brownies - uden mel



Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 88

Chokolade cookies

De fylder kun lidt ud, så de skal trykkes lidt flade så de bager jævnt.




Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 99

Cheesecake brownies

Brownies dej


Cheesecake dej

Tænd ovnen på 180 grader.

Brownie dejen

Cheesecake dejen



Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 111

Chokolade cupcakes

6 stk.



Notes: 

Kokosfibermel optager væske forskelligt, så hvis dejen er tykkere end almindelig kagedej, så tilsæt lidt piskefløde.


Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 113

Cheesecake med citron


Pynt



Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 118

Flere opskrifter

Madbanditten (Jane Faerber)

Ketoliv

Ketoconnect (engelsk)

Diet Doctor (engelsk)

FRIDA Food data (DTU Fødevareinstituttet)

Infografik